Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡT ΜΠΟΥΡΛΑ

 

ΟΙ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 


Ο σάλος που είχε ξεσπάσει στις αρχές Ιανουαρίου σχετικά με την έρευνα των απόρρητων γραπτών μηνυμάτων που αντάλλασσαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla ξαναήρθε στην επιφάνεια.


Το αίτημα του δημοσιογράφου Alexander Fanta του netzpolitik.org για την δημοσιοποίηση των μηνυμάτων, που υποβλήθηκε προς την Ε.Ε. τον Μάϊο του 2021 έπεσε στο κενό. Ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει αν τα μηνύματα υπήρχαν ή αν είχαν διαγραφεί, παρόλο που η πρόεδρος αναφέρθηκε δημόσια, σε συνέντευξή της γι΄ αυτά.

Κατόπιν η καταγγελία έφτασε στην διαμεσολαβήτρια της Ε.Ε. Emily O'Reilly.


Η Pfizer έχει υπογράψει πολλαπλές συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «εμβόλιο» της. Η πιο πρόσφατη ήταν την άνοιξη του 2021, όπου συμφώνησε να αγοράσει 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις από την Pfizer σε υψηλότερη τιμή από ό,τι είχε καθοριστεί προηγουμένως, προκειμένου να παραδοθούν στα τέλη του 2021 μέχρι το 2023, στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.


Το επίτευγμα στις διαπραγματεύσεις λέγεται ότι προήλθε από την άμεση επικοινωνία μεταξύ της Φον ντερ Λάιεν και του Α. Μπουρλά, οι οποίοι συζήτησαν λεπτομερώς την αγορά σε κλήσεις και μηνύματα. Οι δυο τους είχαν συχνή επαφή μέσω τηλεφώνου και γραπτών μηνυμάτων για περισσότερο από ένα μήνα καθώς προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν μια συμφωνία.


Η διαμεσολάβηση της προέδρου της Ε.Ε. έφερε την εταιρεία Pfizer στην κορυφή των προμηθευτριών εταιρειών.


Σύμφωνα με τον Guardian η Επιτροπή έχει επικριθεί για τις υψηλές τιμές που διαπραγματεύτηκαν για τις ενέσεις mRNA Covid, με μια ανάλυση να υποδηλώνει ότι η ΕΕ πλήρωσε 31 δισ. ευρώ (25 δισ. £) πάνω από το κόστος παραγωγής.


Το σκάνδαλο δεν αφορά μόνο κακοδιοίκηση από την πλευρά της προέδρου, λόγω της υπερχρέωσης των ταμείων της Ε.Ε. αλλά και την αποκόμιση προσωπικών κερδών δισεκατομμυρίων από την επιχειρηματική συμφωνία με αποδέκτη τον σύζυγο της Φον ντερ Λάιεν.


Ο σύζυγος της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Heiko von der Leyen είναι διευθυντής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Οrgenesis, που ειδικεύεται σε "εμβόλια βασισμένα σε κύτταρα" και σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Κατέχει τη θέση αυτή από τον Σεπτέμβριο του 2020 και υπηρέτησε στο Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο της εταιρείας από το 2019. πηγή





Ο Christian Terhesh (Cristian Terheș), μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), ανακοίνωσε την αγορά 4,6 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου (10 δόσεις ανά Ευρωπαίο) με την άμεση συμμετοχή της Ursula von der Leyen. 

Η Organesis ανήκει στην Pfizer, με την οποία η Ursula υπέγραψε συμβόλαιο 71 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η σύμβαση δεν δημοσιοποιήθηκε. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό στην ΕΕ, όπου όλα υποτίθεται ότι είναι διαφανή; Είναι σαφές, ωστόσο, ποιος επωφελήθηκε πολύ από αυτό.





Το Italy 24 News σημείωσε επίσης: «η φαρμακοβιομηχανία, μέσω των πληρωμών της, υποστηρίζει το 86% του προϋπολογισμού του Οργανισμού EMA, του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αξιολογεί τα φάρμακα» !!

Aντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι πόσο μεγάλη είναι η διαφθορά των δήθεν αδιάφθορων ηγετών σε διεθνείς θεσμούς, οι οποίοι μας κουνούν το δάχτυλο.  Βλέπουμε πόσο αδίστακτοι είναι και πόσο αλαζόνες, που εκμεταλλευόμενοι την θέση τους αποκομίζουν τεράστια προσωπικά οφέλη, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

 Όσο για την ασφάλεια που θέλουμε να αισθανόμαστε όλοι εμείς οι πολίτες ... 

Εδώ υπάρχει ένα έλλειμα που μας βάζει όλους σε σκέψεις ...

Αυτήν την Ευρώπη ονειρευόμαστε ;

Αυτή η Ευρώπη μας αξίζει ;;

Ως Έλληνες, γεννήτορες της επιστήμης 

και του πολιτισμού, έχουμε ευθύνη να εγκαθιδρύσουμε το Ελλάνιο Αξιακό των 33 Πρωτοκόλλων, απανταχού της γαίας προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας 


Ευαγγελία Γιαδανού



πηγή




ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΠΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ. 690 700 2505 - 6932729297



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΤΖΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡ.6944896034


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 693-2174847

email : holidisk@gmail.com


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 6989141606

email : iliaskarakozidis@gmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΠΛΗΡ.6932729297

email : giadanou70@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΙΕΦ  ΠΛΗΡ 690 700 2505 

e-mail: irenetotiev@hotmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΗΛ 6907515419 email : morfidis@yahoo.gr



ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΛΗΡ.  6949461369

email: xristos.iliadis1989@gmail.com


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ  ΠΛΗΡ. 6943283782

email: wulaalexandridou5@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6977412735

email: giorg

oskoronidis@gmail.com



https://esykpdamth.blogspot.com/2022/12/t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια