Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκριάτικες μάσκες βλέπεις παντού

 

 Αποκριάτικες μάσκες βλέπεις παντού


Είμαστε στην περίοδο εορτασμού της μικρής και μεγάλης αποκριάς. Είναι ένα έθιμο με δύο οπτικές και τα διάφορα δρώμενα απαιτούν διπλή ανάγνωση.

Για μια μερίδα του πληθυσμού ( αναφέρομαι στον Ελληνικό χώρο ) είναι όλα συνυφασμένα με το λατρευτικό τυπικό της επικρατούσης θρησκείας. Από την άλλη έχουμε το ξέσπασμα του καρναβαλιού, ιδίως φέτος μετά τον εγκλεισμό, δλδ και πάλι μια διονυσιακή λατρευτική έξαρση. Τώρα πως οι πιστοί χριστιανοί συμμετέχουν σε διονυσιακές τελετές, αυτό θέλει αποσαφήνιση. Συνεχίζω όμως διότι δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά η αποκριάτικη εμφάνιση και οι μάσκες.

Στην κορυφή βρίσκεται το καρναβάλι της Βραζιλίας και δικαίως νομίζω, διότι προσφέρει μοναδικό θέαμα. Όσοι δεν μπορούν να πάνε, καθηλώνονται στην TV. Ένα άλλο λαμπρό καρναβάλι είναι της Βενετίας, με τελείως διαφορετική οπτική και τοποθέτηση. Υπέροχες ενδυμασίες και αριστοτεχνικές μάσκες.

Εδώ είμαστε, λοιπόν, στις μάσκες.

Ποιοι άλλοι φοράνε μάσκες;;; Μα οι κακοποιοί βέβαια. Οι, του κοινού ποινικού δικαίου, δράστες κολάσιμων πράξεων και ενεργειών, προσφιλές και υποχρεωτικό αξεσουάρ για την επίτευξη στόχων, έχουν την μάσκα. Απαραίτητη για την μη αναγνώριση τους από τους πολίτες και τις διωκτικές αρχές. Έτσι παραμένουν άγνωστοι και αποφεύγουν την τιμωρία.

Εκτός του υποκόσμου όμως, μήπως υπάρχουν κι άλλοι μασκοφόροι που χαίρουν εκτιμήσεως και λατρείας από την κοινωνία;;; Δεν μιλάμε βέβαια για τον θρυλικό Ζορό, αλλά όπως καλά αντιλαμβάνεστε για τους πολιτικούς μας. Ναι, γι’ αυτά τα καλά παιδιά που σκοτώνονται και θυσιάζονται για τον λαό. Γι’ αυτούς τους εργάτες που δεν αναπαύονται ποτέ μέχρι να ικανοποιήσουν τις προσταγές των πολιτών- ψηφοφόρων και να σταθούν αντάξιοι του κοινωνικού- εθνικού χρέους που εκτελούν.

Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι είναι master στην χρήση μάσκας. Είναι οι μεγάλοι δάσκαλοι της διπλοπροσωπίας, ανάγοντας την τέχνη του ψεύδους σε επιστήμη. Οι τύχες του λαού παίζονται στο τάβλι, στο καφενείο της Βουλής. Εκεί, αγαπητοί μου, παίρνονται οι αποφάσεις και συμφωνούν τι θα πουν στο βήμα και τι τελικά θα ψηφίσουν.

Θέατρο του παραλόγου θεωρώ τις ατέλειωτες αντεγκλήσεις και κοκορομαχίες εντός της αίθουσας των συνεδριάσεων, οι οποίες με την χρήση μάσκας παραπλανούν τον λαό.

Είναι δικαίωμα μου να κατατάξω τους πολιτικούς στην χορεία των κακοποιών, του υποκόσμου. Αν κι εσείς, λίγο ενδιαφερθείτε και διερευνήσετε την συμπεριφορά τους και ειδικά στην προεκλογική περίοδο όπως τώρα, θαρρώ πως θα συγκλίνουμε στο συμπέρασμα ότι μας κυβερνά μια  ληστοσυμμορία, έντεχνα και αποτελεσματικά καλυμμένη πίσω από χαμογελαστές μάσκες.

Εμείς τις χρησιμοποιούμε για την αποκριάτικη περίοδο και μόνον. Αυτοί φοράνε μάσκες από το πρωί μέχρι το βράδυ ανελλιπώς καθ’ όλην την διάρκεια του πολιτικού τους βίου.

Επί τη ευκαιρία, καλή διασκέδαση στο καρναβάλι, χαρταετό ως συνήθως και νηστεία στην
συνέχεια για εξαγνισμό. 

    Υ.Γ. Για την νηστεία θα τα πούμε σύντομα. 


  Χρήστος Κράγιας


https://esykpddm.blogspot.com/2023/02/blog-post_61.html?fbclid=IwAR0Nm0rs82MCD_gHsZQrxM_VhUw-UpyQ3Y41ZkIdbusp1Dlp73AhVVqSAAU

Δεν υπάρχουν σχόλια