Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μυστηριώδης υπόθεση χημικών εγκαυμάτων στα Τέμπη

 

Μυστηριώδης υπόθεση χημικών εγκαυμάτων υπέστησαν δύο πυροσβέστες που επιχείρησαν στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ενα από τα πολλά ερωτήματα που προέκυψε στην τραγωδία στα Τέμπη όπου πέθαναν 57 συνάνθρωποι μας είναι και το ποια ήταν η ουσία που διαπέρασε την προστατευτική πυρίμαχη στολή τους, προκαλώντας τους χημικά εγκαύματα 2ου και 3ου  βαθμού.

Σύμφωνα με έγγραφο της «Hellenic Train» το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετέφερε φορτίο με τρόφιμα και λαμαρίνες.

Ωστόσο τα  σενάρια που κυκλοφορούν για την αιτία πρόκλησης εγκαυμάτων των πυροσβεστών φέρονται να είναι:

(photo -Alpha, Super Κατερίνα)

1.Επαφή με φρέον, το ψυκτικό υγρό κλιματιστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων που αναπτύχθηκαν.

2. Από λάδια μετασχηματιστών τρένου

3. ή από ραδιενεργό χημικό υγρό, το οποίο μετέφερε ενδεχομένως κάποιος επιβάτης χωρίς να το έχει δηλώσει.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός,  τόνισε ότι «δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρατηρούνται αρκετές μέρες μετά την επέμβαση στο πεδίο, εγκαύματα σε πυροσβέστες, καθώς το ανθρώπινο δέρμα είναι πιό ευπαθές από την πυρίμαχη στολή τους.

Η  γνωμάτευση όμως των γιατρών αναφέρει ότι  δεν μπορούν να καθορίσουν την προέλευση των τραυμάτων στους πυροσβέστες, δηλαδή ποιά ηταν η χημική ουσία που προκάλεσε τα εγκαύματα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος και ποινικολόγος  Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων αμφισβητεί ανοιχτά τη Hellenic Train για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.  Ζήτησε μάλιστα να γίνει έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ισχυρότατη έκρηξη, που ήταν και η αιτία αύξησης  του αριθμού των θυμάτων. Επίσης ο ίδιος αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο και «Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη»

Οι πολίτες από την άλλη παρακολουθούν οργισμένοι όλο αυτό που συμβαίνει στην χώρα.

Είναι διαχρονικά πολλές οι πολιτικές εγκληματικές αμέλειες και η συγκάλυψή τους.  Η εθνική τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη και τα επακόλουθα της κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει. 

Οι πολίτες παρακολουθούν έναν Πρωθυπουργεύων κ. Κυρ. Μητσοτάκη να αναλαμβάνει την ευθύνη για το θανατηφόρο αυτό συμβάν που έσβησε σε μια στιγμή την ζωή 57 νέων σε ηλικία, συνανθρώπων μας και δύο αγνοούμενων που αναζητούνται μέσα από τα συντρίμια και δεν είχε την ευθιυξία να παραιτηθεί την ίδια μέρα που συνέβη το φονικό δυστύχημα. 

Αντιθέτως εξακολουθεί  ακόμη  να βρίσκεται στην θέση του και να κόβει βόλτες στο Μαρούσι Αττικής έχοντας μαζί του ισχυρή αστυνομική δύναμη, γιατί άραγε; βγάζοντας με θράσος, αρκετά μαργαριτάρια όπως «Το συμβάν στα Τέμπη έχει γεμίσει όλους μας με οργή» τοποθετώντας και τον εαυτόν του μέσα, ή ακόμη χειρότερα «Για την θυσία αυτών των παιδιών»

Ούτε λόγος για την ταμπακιέρα και τις πραγματικές ευθύνες, που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο συνανθρώπους μας.  Τί ακριβώς κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε τέτοια θανάσιμη έκρηξη;  Και πως συμβαίνει μέρες αργότερα να έχει προκαλέσει χημικά εγκαύματα στους πυροσβέστες μας που επιχειρούσαν στο σημείο; 

Ένα πραγματικά ευνομούμενο κρατος με τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, διότι τύχη δεν υπάρχει. Φροντίζει εκ των προτέρων για την ασφάλεια των πολιτών και δεν επιτρέπει σε τίποτα και κανέναν να βαλει σε κίνδυνο την ζωή τους αφενός κι αφετέρου δεν ψάχνει για μέρες να βρεί τις αιτίες που αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές.  Γνωρίζει από την πρώτη στιγμή και το κυριότερο δεν λέει ψέματα στους πολίτες. Δείτε το βίντεο της ντροπής. 

Ούτε λόγος για την κατασπατάληση και καταλήστευση πολλών δισεκατομμυρίων από τα Δημόσια Ταμεία των Ελλήνων που πλήρωσαν για τα συστήματα τηλεδιοίκησης κι ηλεκτροκίνησης των τρένων ενώ ακόμη πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την υποτιθέμενη ασφάλιση κι ασφάλεια τους .  

Τότε για ποιά ακριβώς ανάληψη ευθύνης συζητάμε; Και δεν εννοούμε μόνον αυτή την Κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες, όπως και όλους τους Βουλευτές αλλά και τους δημοσιογράφους που κάνουν τους δήθεν ανήξερους για τόσο σοβαρά θέματα που ευθύνη τους είναι να ερευνούν και να τα φέρνουν στην δημοσιότητα, πριν συμβούν τα ανεπανόρθωτα 

Ένα σοβαρό γεγονός που αποκρύπτεται από τους πολίτες είναι ότι κυβερνά όλη η Βουλή και όχι η εκάστοτε Κυβέρνηση. Βέβαια τα πληρωμένα φερέφωνα ΜΜΕ παραπλανούν τους πολίτες προτρέποντας τους να πιστεύουν ότι για τα δεινά της καθημερινότητας τους ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση και ότι αυτοί που παρέλαβαν καμένη γη προσπαθούν να εξυγιάνουν τα δύσκολα που ανέλαβαν, από τους προηγούμενους. 

Ενας φαύλος κύκλος σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού της Χώρας κρατάει στα τάρταρα ένα ολόκληρο Εθνος. 

Την ίδια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιούν και στην περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ολοι παίρνουν την ευθύνη, κανείς τους δεν φταίει και κανείς δεν τιμωρείται.

Αγνοούν άραγε το γεγονός ότι οι καιροί έχουν αλλάξει; Οι Έλληνες πλέον ψάχνουν σε βάθος και βλέπουν τα πραγματικά τους πρόσωπα, καθώς όλες οι μάσκες έχουν πλέον πέσει.

Δεν ανέχονται να τούς ακούν να μιλούν για «θυσίες» Ελλήνων.. Αυτή την έκφραση χρησιμοποίησαν και στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ όταν απανθρακώθηκαν ζωντανοί 101 άνθρωποι και παιδιά αλλά και μέχρι σήμερα υπάρχουν αγνοούμενοι που δεν ξέρουμε τον κριβή αριθμό. Ποιός έδωσε τότε εντολή να κλείσει η Μαραθώνος και από τις δύο πλευρές και να εγκλωβιστούν οι άνθρωποι; Ποιοί κάνουν θυσία τους 'Ελληνες και τα Ελληνόπουλα;

Οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ ξανά  κανέναν τους! 

λοι τους και οι 300 Βουλευτές φταίνε γιατί αυτοί διοίκησαν και διοικούν την Πατρίδα μας.


Αλλά και η δικαιοσύνη; Κανένας Εισαγγελέας δεν έχει δεί τίποτα;  

Τώρα κατά πόσο και σε τι βαθμό  θα δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων είναι ένα άλλο κεφάλαιο καθώς οι ψυχές δεν γυρίζουν πίσω.  

Πληροφοριακά να πούμε ότι επικεφαλής των εμπειρογνόμων που διορίστηκε από την κυβέρνηση είναι ο καθηγητής Ζηλιακόπουλος Θανάσης ο οποίος υπήρξε από το 2010 έως το 201Πρόεδρος & CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και από το 2021 διατελεί Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου).

Δηλαδή ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού που ελέγχεται αυτή την στιγμή για παραλείψεις και εγκληματική αμέλεια, θα ελέγξει τον εαυτόν του και το έργο του και θα βγάλει πόρισμα;

Αρκετό Ελληνικό αίμα έχει χυθεί ...... Είναι η Ωρα της επιστροφής των Ελλήνων!

Είναι η ώρα  οι Έλληνες να κάνουν Πολιτική

Επιμέλεια Σύνταξη Αθανασία Πεκλάρη

Η Πολιτική ανήκει στον Πολίτη και μόνο ο Πολίτης ασκεί την πολιτική στον τόπο του. Τα όργανα, οι μηχανισμοί της Βουλής εκτελούν τις Δημοκρατικές αποφάσεις που πήραν οι Πολίτες.

Είναι η ώρα να εγκαθιδρυθεί η Ελλήνων Πολιτεία ως Ιδανική για την Ανέλιξη των Ελλήνων. 

Η επαναφορά της Δημοκρατίας είναι ευθύνη όλων μας.

Πολιτικός Φορέας Ελλήνων Συνέλευσις του Έθνους των Ελλήνων 

Μονόδρομος για την απελευθέρωση του Γένους μας και η μόνη αρχή για την απελευθέρωση όλων των λαών της Γης.

https://www.e-sy.gr/

πηγή

πηγή




https://www.esykpdeksoteriko.com/2023/03/blog-post_84.html?fbclid=IwAR2b0SkRV5XojsbDEKPTS7CWnqhAnOZNDcWzcPnoyKgku1Nm9-OMQRghejw

Δεν υπάρχουν σχόλια