Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Quo vadis Έλληνα;;

 

 Quo vadis(που πάμε) Έλληνα;;


Να μαστέ πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Ναι, καλά κατάλαβες, τις εκλογές εννοώ. Ισχυρίζεσαι όμως πως είσαι παίκτης και όχι θεατής. Πρέπει, λοιπόν, να το ψάξουμε, έτσι για να δούμε ποιος έχει δίκιο, να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Ήρεμα, νηφάλια και χωρίς κομματικούς – οπαδικούς φανατισμούς και κορώνες, θεωρώ πως θα βρούμε κοινό τρόπο.

Τι κάνουμε στις εκλογές;;.Καθώς είναι πάντα Κυριακή, βάζουμε τα καλά μας και κάποια ώρα της ημέρας με την ταυτότητα στο χέρι, πάμε στο εκλογικό κέντρο. Μ’ ένα μάτσο ψηφοδέλτια κρυβόμαστε στο παραβάν και επιτελούμε το καθήκον μας. Γιατί όμως κρυφά;;Εδώ είναι το ολίσθημα. Εσύ δεν είσαι αυτός που συνεχώς εκδηλώνεται υπέρ συγκεκριμένου κόμματος;;Ναι, βεβαίως εσύ είσαι και το παραδέχεσαι. Ψηφίζεις όμως κρυφίως. Άρα, άλλα λες κι άλλα κανεις. Παραμυθιάζεις τους μεν, ψηφίζεις τους δε.

Και νομίζεις νάρκισσε πονηρέ πολίτη, πως είσαι παίκτης. Ενδόμυχα αισθάνεσαι μέγας και χαρούμενος για τις δολοπλόκες ικανότητες σου και περιμένεις τα αποτελέσματα στην tv. Άκου παιχταρά μου. είσαι σκόνη στα παπούτσια των πολιτικών, που τινάζουν στην πρώτη ευκαιρία, διότι αυτοί είναι οι παίκτες. Κι εσύ εξωφυλαρούχας.


Το παιχνίδι είναι σικέ και το αποτέλεσμα προσυμφωνημένο. Η Singular Logic μαγειρεύει τους αριθμούς και σερβίρει ένα φαγητό άγευστο, ανάλατο, για φτύσιμο. Ίσως οι *δικοί σου* να βγήκαν πρώτοι, αλλά εσύ είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Πάρτο χαμπάρι,οι ξιφομαχίες της Βουλής είναι μια αρένα με θύματα τους πολίτες. Αυτοί που σκίζονται γιασένα, κουβαλούν όλον τον ποινικό κώδικα. Και σε θυμίζω έτσι για την ιστορία, τα επιτεύγματά τους.

Λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν κοινή συναίνεση.  Τα διόδια σε στέλνουν σε χωμάτινους παράδρομούς. Τα δάση καίγονται και φυτρώνουν ανεμιστήρες made in germany. Ο ορυκτός πλούτος φεύγει έξω κι εδώ μένουν οι τρύπες. Πηγές ενέργειας και πλούτου σε ύπνωση και περιμένουν την μοιρασιά με τον γείτονα. Νερό δεν θα έχεις να ξεβρωμίσεις, θα μείνεις στην λέρα. Σε λίγο και μετρητής εισπνοής αέρα. Εθνική κυριαρχία στα μέτρα των διεθνιστών. Μετα την Μακεδονία έρχεται το Αιγαίο. Αν δεν κατάλαβες τα μνημόνια ισχύουν ακόμα, αλλά καλοδέχεσαι τα καλάθια. Μην περιμένεις τους ξενιτεμένους να γυρίσουν πίσω. Εδώ έχουμε νέες αφίξεις που θα καλύψουν το κενό. Και το σπίτι που χάνεις προορίζεται γι’ αυτούς. Λαμβάνουν 400 το κεφάλι κι εσύ 600 τον μήνα.

Επιγραμματικά θα αναφέρω μερικά ακόμα.

Ρεμούλα Ολυμπιακών 2004. ανκεφαλαιοποιήσεις τραπεζών(240 δις),υποβρύχια που γέρνουν, λίστα Λα γκαρντ, Capital control, δημοψήφισμα, αυτοκτονίες, lock down.

Και μετά από όλα αυτά, ακόμα νομίζεις πως είσαι παίκτης;; Απορώ πως αντικρίζεις τα παιδιά σου και αν σκέφτεσαι τι τους περιμένει.

Που πας Έλληνα μου, προσερχόμενος στην κάλπη;; Ρίχνεις νερό στον μύλο της πολιτικής συμμορίας. Συναινείς στην εξαφάνιση σου. Ανεμίζεις ανέμελα κομματικές σημαίες, διότι η γαλανόλευκη είναι βαριά για τα χέρια σου.

Αυτά τα λίγα για σήμερα. Κι αν κατάλαβες, κατάλαβες. 

Χρήστος Κράγιας


https://esykpddm.blogspot.com/2023/05/quo-vadis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια