Ποιος ήταν ο λόγος να μιλήσει ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ;
Ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε κατά τη διάρκεια της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χωρίς να υπάρχει κάποιος ωφέλιμος λόγος για την Ελλάδα ή την ανθρωπότητα.
Ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας τις γνωστές υποκριτικές ευχές για την ειρήνη, την ευημερία, την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους.
Αυτές τις υποκριτικές ευχές, όμως, τις χρησιμοποιούν πάντα, ως άλλοθι, οι μεγάλοι παίκτες της παγκόσμιας επικυριαρχίας (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και οι δορυφόροι αυτών) για να πετύχουν τις δόλιες και καταστροφικές επιβουλές τους εις βάρος των ανθρώπων.
Αυτό τουλάχιστον έχει αποδειχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων.
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε στην ομιλία του ότι οι λύσεις των προβλημάτων της ανθρωπότητας υπολείπονται των διαφόρων φιλοδοξιών και των διακηρύξεων των πολιτικών του πλανήτη μας, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ανθρώπων. Λοιδόρησε δε τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι τα Έθνη του δεν είναι αρκετά Ενωμένα.
Είναι αλήθεια ότι:
- Αντί για ειρήνη, η ανθρωπότητα βίωσε όλων των ειδών τις βιαιότητες επαναστάσεων, δικτατοριών και συνεχόμενων πολέμων (Πρώτος και Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, πόλεμοι Κορέας, Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Περσικού Κόλπου, Μέσης Ανατολής, Λιβύης, κ.ά.) στους οποίους χύθηκαν ποτάμια ανθρώπινου αίματος, εξαϋλώθηκαν πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι από τις εκρήξεις δύο ατομικών βομβών, και θανατώθηκαν, τραυματίστηκαν, δηλητηριάστηκαν και βιάστηκαν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια αθώοι.
- Αντί για ευημερία, η ανθρωπότητα βίωσε μία διαρκή παρακμή φρίκης και τρόμου, με θύματα κυρίως τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες.
-Αντί για πρόοδο, η ανθρωπότητα βίωσε μία διαρκή οπισθοδρόμηση και επιστροφή στον Μεσαίωνα, εις το όνομα της «αγάπης» και κάθε άλλης δογματικής υποκρισίας.
- Αντί για βιωσιμότητα (αειφορία), η ανθρωπότητα βίωσε την περιβαλλοντική καταστροφή, τη μόλυνση, την οικονομική κρίση και την πολιτικοκοινωνική αδικία σε βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων, εξαιτίας του υπέρμετρου πλουτισμού των σκοτεινών κέντρων της ελίτ.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρθηκε στα εξής τέσσερα ζητήματα:
1. στην κλιματική αλλαγή
2. στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης
3. στη συνάντηση με τον Ερντογάν
4. στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
Για τα δύο πρώτα ζητήματα, παραδέχθηκε ότι «σε έναν βαθμό τουλάχιστον, η σημερινή συλλογική προσέγγιση της παγκόσμιας κοινότητας δείχνει ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στη ρητορική και την υλοποίηση της πολιτικής».
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, επεσήμανε ότι από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τους καύσωνες, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, που έπληξαν την Ελλάδα και άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής, προκλήθηκαν πρωτοφανείς καταστροφές και χάθηκαν χιλιάδες ζωές.
Επέρριψε δε την ευθύνη για όλα αυτά στην κλιματική αλλαγή, αποφεύγοντας σκοπίμως να αναφέρει ότι τις τελευταίες δεκαετίες γίνονται διαρκείς και καθημερινές επεμβάσεις τροποποίησης του καιρού -με αεροψεκασμούς, από ραδιοβολίδες, αγνώστου υλικού περιεχομένου, και ιωδιούχο άργυρο, ως υλικό διασποράς.
Τα υλικά αυτά, που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, παρέχονται από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος τα προμηθεύεται από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία «ICE CRYSTAL ENGINERING» (Βλέπε: https://iceflares.com/).
Την τροποποίηση του καιρού έχει ομολογήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που εκτελεί αυτούς τους αεροψεκασμούς
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αποτυχημένη, όχι μόνο από πλευράς πολιτικής αλλά και στο μέτωπο της διάθεσης οικονομικών πόρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, λέγοντας ότι ξοδεύουμε «ψίχουλα» για την προσαρμογή και την παροχή έκτακτης βοήθειας και ότι έχουν εξαντληθεί οι πόροι των δύο ταμείων που υπάρχουν γι’ αυτούς τους σκοπούς.
Δεν εξήγησε, όμως, γιατί ο ίδιος και όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της χώρας διατυμπάνιζαν ψευδώς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά του και έστειλε τεράστια κεφάλαια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η πλημμύρα στη Θεσσαλία. Από πού έστειλε τα χρήματα αυτά η ΕΕ; Από τα δύο «άδεια» ταμεία της;
Σχετικά με το δεύτερο ζήτημα, αυτό της παράνομης μετανάστευσης, ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι «συνεχίζουμε να μιλάμε αντί να αναλαμβάνουμε δράση για την αντιμετώπιση των κύριων κινητήριων δυνάμεων πίσω από την παράνομη μετανάστευση, ή ακόμα και για την εφαρμογή των υφιστάμενων διακρατικών συμφωνιών -στην πραγματικότητα αποτυγχάνουμε».
Επίσης, ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα έχει παράσχει καταφύγιο και προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Ομολόγησε δε ότι, ενώ υπάρχει προηγμένη τεχνολογία για τον εντοπισμό και την αναχαίτιση των λαθρεμπόρων και των δραστηριοτήτων τους, ακόμη δεν μπόρεσε η χώρα μας να τη χρησιμοποιήσει ώστε να διαλύσει το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών των λαθρομεταναστών και τα δίκτυά τους. Έτσι, η πίεση από τους λαθρομετανάστες (που προέρχονται κυρίως από την Τουρκία) στα σύνορά μας αυξάνεται συνεχώς.
Αναφορικά με το τρίτο ζήτημα, τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι οι μακροχρόνιες γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξακολουθούν να υφίστανται και ότι η κύρια διαφορά των δύο χωρών, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, παραμένει αλλά μπορεί, ωστόσο, να επιλυθεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Μα τι να επιλυθεί από το Διεθνές Δίκαιο, αφού ήδη έχει επιλυθεί εδώ και 100 χρόνια;
Επίσης, παραδέχτηκε ότι η εν λόγω συνάντηση με τον Ερντογάν, που τόσο διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ της χώρας, ήταν εντελώς ανώφελη για το Ελληνικό Έθνος, αφού δεν επέφερε καμία βελτίωση ούτε καν στο ζήτημα της παράνομης εισβολής και κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το τέταρτο ζήτημα, τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Ελλάδα και οι άλλοι εταίροι, που στηρίζουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την Ουκρανία.
Παρέλειψε, όμως, να αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός δεν του έχει δώσει ποτέ την εντολή να βάλει την Ελλάδα σε έναν τέτοιο μακροχρόνιο πόλεμο με μία υπερδύναμη όπως είναι η Ρωσία.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε ουσιώδες στη χώρα μας και αναλώνονται σε ευχολόγια και ελπίδες, βάζοντας ωστόσο την Ελλάδα σε μια θανάσιμη πολεμική σύρραξη.
Είναι βέβαιο πλέον ότι η Ελλάς χρειάζεται τη διακυβέρνηση από τον πολιτικό φορέα του ίδιου του Έθνους, την «Ελλήνων Συνέλευσις», υπό την ηγεσία του προέδρου του, Αρτέμη Σώρρα, αφού όλες οι κομματικές κυβερνήσεις μόνο δεινά έχουν επιφέρει στη χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια